Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Працівники Глибоцької ДПІ інформують платників про основні зміни у податковому законодавстві та надають практичну допомогу

опубліковано 22 вересня 2022 о 15:06

У Глибоцькій ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області податківці провели зустрічі з платниками податків під час яких проінформували їх про основні зміни у податковому законодавстві, застосування РРО/ПРРО, легалізацію трудових відносин та погашення податкового боргу.

Податківці роз’яснила присутнім, що з 1 січня 2022 року використання касових апаратів чи програмних РРО для підприємців – спрощенців, крім 1 групи, при готівкових розрахунках з покупцями є обов’язковим. Водночас, якщо торгівля здійснюється на території сіл чи селищ, то підприємці замість касового апарату можуть користуватися КОРО за дотриманням певних умов.

Також податківці розповіли платникам податків про проведення кампанії одноразового добровільного декларування активів громадян та переваги подання звітності в електронному вигляді.

Окремо поінформували про переваги електронного сервісу ДПС – «Електронний кабінет», за допомогою якого платник може заповнити декларацію про майновий стан і доходи, отримати необхідну податкову інформацію та дізнатися про стан розрахунків з бюджетом. Наглядно продемонстрували як заповнити та подати податкову звітність через Е-кабінет.

Акцентували увагу платників на важливості своєчасної сплати податків, зборів та платежів до бюджетів та надали відповіді на запитання, які цікавили присутніх.