Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Сторожинецька ДПІ: Ефективна комунікація з представниками органів місцевого самоврядування сприяє збільшенню доходів місцевих бюджетів

опубліковано 20 вересня 2022 о 13:08

Днями, начальник Сторожинецької ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області Василь Курчак провів робочу зустріч з представниками органів місцевого самоврядування Сторожинецької ОТГ.

Василь Курчак проінформував щодо надходжень до місцевих бюджетів, в т.ч. майнових податків, що сплачуються громадянами. Учасники зустрічі детально обговорили питання сплати податків в умовах воєнного стану, погашення боргу з майнових податків. Під час зустрічі йшлося і про особливості податкового законодавства з питань застосування РРО/ПРРО, переваги використання електронних сервісів ДПС, про обов’язковість легалізації трудових відносин.

Також посадовець розповів присутнім про Порядок підтвердження можливості чи неможливості виконання платником податків обов'язків, визначених у пп. 69.1 п. 69 підрозділу 10 розділу XX «Перехідні положення» ПКУ.

Та роз'яснив законодавчі норми щодо одноразового (спеціального) декларування, зокрема: перелік активів, які слід декларувати, ставки та строки сплати збору. Наголосив, що кампанія одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичними особами триватиме до 1 березня 2023 року.

Насамкінець ознайомив присутніх з новаціями - в області діє Комунікаційна податкова платформа, яка створена задля якісної та оперативної комунікації податкової служби області з бізнес-спільнотою і громадськістю та забезпечення ефективного зворотнього зв’язку.