Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Кельменецька ДПІ: податківці проводять роз’яснювальні зустрічі з платниками податків

опубліковано 19 вересня 2022 о 10:35

Податківці краю проводять системну роботу в напрямку роз'яснення податкового законодавства платникам податків.

Відтак, фахівці Кельменецької ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області провели ряд комунікаційних заходів, під час яких консультували платників щодо правильності подання звітності через Електронний кабінет та надавали фахові відповіді на запитання платників щодо новацій податкового законодавства.

Зокрема, днями за участі начальника Кельменецької ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області Тетяни Якобуци відбулася робоча зустріч з працівниками Кельменецької селищної ради. Посадовиця детально зупинилась на питаннях нарахування та сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, земельного та транспортного податку, які сплачують громадяни -  платники податків. Та нагадала, що платники, які не отримали повідомлення-рішення через невідповідність податкової адреси із фактичним місцем проживання, повинні звернутися до податкового органу за місцем реєстрації та подати відомості про актуальне місце реєстрації.

Разом з тим, нагадала про кампанію одноразового (спеціального) добровільного декларування активів громадян, яке триває до 1 березня 2023 року; можливостей електронного спілкування з органами ДПС  через Електронний кабінет.

Крім того, заступник начальника Кельменецької ДПІ Альбіна Радомська надала відповіді на актуальні питання платників щодо новацій податкового законодавства під час воєнного стану. Не оминула увагою теми застосування РРО/ПРРО, легалізацію трудових відносин, погашення податкового боргу.

Фахівець Кельменецької ДПІ Аліна Корчинська надала практичні роз’яснення відвідувачам ЦОПу щодо правильності подання звітності через Електронний кабінет.