Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Комунікаційна податкова платформа забезпечує принцип гармонійних відносин з бізнесом

опубліковано 16 вересня 2022 о 11:31

Головне управління ДПС у Чернівецькій області серед важливих напрямків взаємодії з бізнес- спільнотою виокремлює особисте спілкування, як найбільш дієвий. Сьогодні, 16 вересня 2022 року, в рамках Комунікаційної податкової платформи, заступник начальника податкової служби області Микола Загарюк провів онлайн зустріч з представниками бізнес-спільноти області.

Під час заходу обговорили особливості сплати ПДВ під час воєнного стану та вимоги Наказу Міністерства фінансів України від 29.07.2022 року № 225  яким затверджено Порядок підтвердження можливості чи неможливості виконання платником податків обов’язків, визначених у підпункті 69.1 пункту 69 підрозділу 10 розділу XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України, та переліків документів на підтвердження».

Найбільше дискусійними були питання реєстрації податкових накладних, особливо щодо складання та подання Таблиці даних платника ПДВ при наданні послуг.

Підсумовуючи Микола Загарюк відзначив, що результати зустрічі вкотре засвідчили - питань без відповіді не має, а ефективна комунікація сприяє їх якнайшвидшому вирішенню.

Також заступник розповів про всі інформаційні джерела, якими можна скористатися бізнесу для отримання інформації про діяльність податкового відомства. Серед яких , як роз’яснення законодавчих актів так і анонсування заходів, які проводять для платників податків.