Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Під час ZOOM семінару роз’яснили основні питання виявлення та опрацювання податкових ризиків з ПДВ

опубліковано 15 вересня 2022 о 15:28

Сьогодні у Головному управління ДПС у Чернівецькій області, в рамках Комунікаційної платформи, відбулася онлайн - семінар в режимі ZOOM на тему: «Електронне адміністрування ПДВ: критерії блокування реєстрації податкових накладних». 

Під час онлайн конференції начальник відділу з питань виявлення та опрацювання податкових ризиків Дмитро Матейчук детально розповів учасникам про алгоритм дій у разі якщо платнику заблокували реєстрацію податкових накладних в Єдиному реєстрі. Зазначивши, що причини блокування можуть бути різними — чи не всі документи подані, чи підприємство веде діяльність з ризиковими контрагентами.

Також озвучив з яких причин загрожує блокування податкових накладних, чиї податкові накладні потраплять до зони ризику та найбільш поширені помилки які допускають платники ПДВ під час реєстрації податкових накладних.

Серед основних помилок назвав неправильне складання та подання Таблиці даних платника ПДВ, так звана «пересортиця» і перебування суб’єкта господарювання в переліку платників податку, що відповідають критеріям ризиковості.

Ще податківець роз’яснив про причини відмови реєстрації податкових накладних зазначивши, що найпоширенішими причинами винесення комісією рішення про відмову в реєстрації податкових накладних є наступні: ненадання письмових пояснень відносно підтвердження інформації зазначеної у накладній, реєстрація якої зупинена; ненадання платником копій документів; надання платником податку копій документів, складених з порушенням законодавства.

Модератором заходу був заступник начальника Головного правління ДПС у Чернівецькій області Загарюк Микола.