Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Віталій Шпак : податки наповнили доходи місцевих бюджетів Буковини більше ніж на 3,3 млрд грн

опубліковано 14 вересня 2022 о 09:56

Упродовж січня - серпня 2022 року до місцевих бюджетів Чернівецької області надійшло 3313,8 млн гривень податків та зборів, це перевищило показник аналогічного періоду 2021 року на 643,6 млн гривень. Про це повідомив начальник Головного управління ДПС у Чернівецькій області Віталій Шпак.

Основною фінансовою частиною доходів місцевих скарбниць краю, понад 72,8 відсотків, є податок на доходи фізичних осіб, якого надійшло 2413,0 млн грн.

Вагомою складовою наповнення бюджетів територіальних громад став єдиний податок, платники якого додали до місцевого бюджету 419,3 млн грн. Ще одним вагомим внеском в місцеві бюджети краю є майнові податки, платежі від якого склали 309,2 млн грн. Передусім це плата за землю – 249,9 млн грн  та податок на нерухоме майно – 58,7 млн грн.

Також, ще одним елементом забезпечення фінансової стабільності місцевих громад є акцизний податок з роздрібного продажу, сума надходжень по якому склала 84,0 млн грн.

Крім того бюджети територіальних громад від бізнесменів Буковини отримали податку на прибуток – 33,4 млн грн, плату за ліцензії на право оптової та роздрібної торгівлі підакцизними товарами та зберігання пального в сумі 11,0 млн грн, за користування лісом, надрами й водою – 23,1 млн грн, інші надходження – 20,8 млн грн.

У  Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області нагадують, що  згідно Закону №2260 від 12 травня 2022 року «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей податкового адміністрування податків, зборів та єдиного внеску під час дії воєнного, надзвичайного стану», відновлено податковий обов’язок платників податків, у яких є можливість виконувати свої податкові обов’язки, тобто платники,які не сплачували податки тепер зобов’язані ці податки сплатити за виключенням тих, які не мають таких можливостей.

У податковому відомстві області дякують відповідальним платникам області, які виконують свої податкові зобов’язання, тим самим підтримуючи фінансово оборону країни.