Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Запитання – відповідь щодо облікових даних платників

опубліковано 05 вересня 2022 о 14:38

Чи має право CГ за письмовим зверненням ознайомитись зі своєю обліковою справою (реєстраційною частиною), яка знаходиться в контролюючому органі за основним місцем обліку та у разі необхідності отримати письмовий документ стосовно своїх облікових даних, розрахункових рахунків (відкриті/закриті) або даних про свої структурні підрозділи (філії)та в які терміни?

Фахівці Головного управління ДПС у Чернівецькій області роз’яснюють, реєстраційна частина облікової справи платника податків містить лише паперові документи, які надходять до контролюючих органів з питань обліку платника податків згідно із ст.ст. 64 – 68 Податкового кодексу України, та не містить електронних документів.

Таким чином, реєстраційна частина облікової справи платника містить лише частину документів, а повні актуальні відомості про платника податків наявні лише в електронній базі даних.
Платнику податків або уповноваженій особі платника за її зверненням та з дозволу керівника органу ДПС може бути надано для ознайомлення опис документів, що зберігаються в реєстраційній частині облікової справи такого платника податків.

Питання про можливість видачі/відмови у видачі копій конкретних документів з реєстраційної частини облікової справи розглядається керівником контролюючого органу з дотриманням вимог Закону України «Про захист персональних даних».

Платники податків (юридичні особи та самозайняті особи) можуть ознайомитися з інформацією, яка міститься щодо них в інформаційних базах даних контролюючих органів через особисту (приватну) частину інформаційно-телекомунікаційної системи «Електронний кабінет» (далі – ІТС «Електронний кабінет»).

Враховуючи викладене, для отримання повних та актуальних даних платників податків рекомендуємо користуватись ІТС «Електронний кабінет».