Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податкова інформує: У серпні 2022 державний бюджет отримав від буковинців 314,6 млн грн податків

опубліковано 02 вересня 2022 о 10:59

Про це йшлося сьогодні на підсумковій нараді в Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області, що відбулася в режимі Zoom конференції

Очільник податківців області Віталій Шпак подякував платникам та відзначив, що завдяки сумлінності платників податків та професіоналізму податківців надходження податкових платежів у серпні цього року перевищили 314,6 млн грн, це на 62,9 відсотки чи 121,5 млн грн більше як у серпні торік.

За його словами всі податківці добре ознайомлені які потреби має держава ( військові витрати, соціальні), і щоб забезпечувати економічну стабільність необхідно з першого дня місяця працювати на результат як серйозний злагоджений механізм.

Задля цього необхідно провести ретельний погалузевий аналіз сплати податків, визначити ризики їх несплати і відпрацьовувати їх. Також, необхідно продовжити співпрацювати з територіальними громадами, щоб забезпечити погашення боргів зі сплати майнових податків  ( плати за землю та нерухомість).

Окрему увагу звернув Віталій Петрович на  сплату ПДФО та військового податку – і першочерговим визначив продовження роз’яснювальної роботи з працедавцями щодо недопущення ними, з метою мінімізації сплати податків, тіньової виплати доходів. Працевлаштування має здійснюватися без порушень – бо кожна гривня військового податку сприяє нашій Перемозі.

Ми прагнемо досягнути прозорості в оподаткування і насамперед у сплаті ПДВ. Щоб обговорювати питання стосовно роботи системи автоматизованого моніторингу відповідності податкових накладних/розрахунків коригування критеріям оцінки ступеня ризиків створено Комунікаційну платформу, і всі звернення платники можуть направляти на електронну скриньку платформи cv.ikc@tax.gov.ua. Це новий дієвий формат співпраці з громадськістю та бізнесом, що пришвидшить вирішення актуальних питань та прийняття відповідних управлінських рішень. 

Податківці маю бути об’єктивні до бізнесу і вимогливі до себе, а всі ЦОПи мають працювати чітко і злагоджено та додержуватися правил надання адміністративних послуг платникам податків – підсумував Віталій Шпак.

IMG_1409.JPG (6000×4000)