Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Хотинська ДПІ: податківці інформують про Комунікаційну платформу та основні зміни податкового законодавства

опубліковано 31 серпня 2022 о 09:51

Днями, начальник Хотинської ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області Наталя Заньковська провела робочу зустріч з представниками Хотинської територіальної громади та працівниками ЦНАП в м. Хотин. Метою заходу було інформування громадян про актуальні питання податкового законодавства в умовах воєнного стану.

Відтак, п. Наталя зазначила, повідомила про продовження строків податкової амністії до 1 березня 2023 року, яка мала завершитися до 1 вересня 2022 року. Також, розповіла про об’єкти декларування, ставки одноразового збору і терміни його сплати та наголосила на тому, що  декларування активів здійснюється виключно за бажанням громадянина, який має право на таке декларування. При цьому  у добровільній декларації не потрібно буде вказувати інформацію про джерела походження задекларованих активів. А також  сплатити до бюджету одноразовий збір у розмірі від 2,5 до 9 відсотків, що є значно нижчим, ніж розмір встановлених податків. Декларація подається до Державної податкової служби України безпосередньо платниками через "Електронний кабінет платника".

Також поінформувала щодо особливостей застосування РРО/ПРРО, сплати місцевих податків та зборів та використання електронних сервісів ДПС. 

Підкреслила, що підприємцям не обов’язково купувати класичний касовий апарат, можна зареєструвати його безкоштовний аналог – ПРРО. Для цього необхідно завантажити відповідну програму з сайту ДПС України та встановити її на доступний гаджет – смартфон, ноутбук чи комп’ютер. 

Крім того, акцентувала увагу присутніх, що за допомогою використання Електронного кабінету здійснюється взаємодія органів ДПС і платників у режимі реального часу, та забезпечується повний спектр послуг для платників податків.

Окремо розповіла про те, що в області діє Комунікаційна податкова платформа та відповіла на запитання щодо роботи даної платформи.