Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Закон 2436-IX : скасування штрафів за порушення строків оприлюднення фінансової звітності

опубліковано 10 серпня 2022 о 09:37

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області повідомляють, що 10 серпня 2022 року почав діяти Закон України від 19.07.2022 р. №2436-IX "Про внесення змін до Закону України “Про захист інтересів суб’єктів подання звітності та інших документів у період дії воєнного стану або стану війни” щодо звільнення від відповідальності за порушення строків оприлюднення фінансової звітності у період дії воєнного стану.  

Зокрема Законом України від 19.07.2022 р. №2436-IX передбачено, що:

- оприлюднення річної фінансової звітності та річної консолідованої фінансової звітності разом з відповідними аудиторськими звітами, звітом про управління, консолідованим звітом про управління, звітом про платежі на користь держави та консолідованим звітом про платежі на користь держави здійснюється протягом трьох місяців після припинення чи скасування воєнного стану або стану війни за весь період неоприлюднення фінансової звітності;

- у період дії воєнного стану або стану війни, а також протягом трьох місяців після його припинення чи скасування звільнити юридичних осіб від відповідальності за порушення вимог Закону про бухоблік щодо своєчасності та повноти оприлюднення фінансової звітності у повному обсязі на вебсторінці або вебсайті юридичної особи разом з відповідними аудиторськими звітами.

Нагадаємо, що Законом про бухгалтерський облік передбачено строки оприлюднення річної фінансової звітності та річної консолідованої фінансової звітності 30 квітня та 1 червня. За порушення порядку оприлюднення фінансової звітності або консолідованої фінансової звітності разом з аудиторським звітом передбачено штраф відповідно до Кодексу України про адміністративні правопорушення у розмірі 1000-2000 н.м.д.г. (17000 - 34000 грн).