Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Доходи місцевих бюджетів Буковини від податкових платежів поповнились на понад 2,8 млрд грн

опубліковано 09 серпня 2022 о 10:16

Упродовж семи місяців 2022 року до місцевих бюджетів Чернівецької області надійшло 2800,5 млн грн податків та зборів, це перевищило показник аналогічного періоду 2021 року на 499,2 млн грн. Про це повідомив начальник Головного управління ДПС у Чернівецькій області Віталій Шпак.

Основною фінансовою частиною доходів місцевих скарбниць краю, 73 відсотки, є податок на доходи фізичних осіб, якого надійшло 2043 млн грн.

Вагомою складовою наповнення бюджетів територіальних громад став єдиний податок, платники якого, незважаючи на пільги у зв’язку з воєнним станом, додали до місцевого бюджету 364,7 млн грн. Ще одним вагомим внеском в місцеві бюджети краю є майнові податки, платежі від якого склали 256,5 млн грн. Передусім це плата за землю – 203,7 млн грн  та податок на нерухоме майно – 52,3 млн грн.

Також, ще одним елементом забезпечення фінансової стабільності місцевих громад є акцизний податок з роздрібного продажу, сума надходжень по якому склала 70,8 млн грн.

У податковому відомстві області дякують відповідальним платникам області, які виконують свої податкові зобов’язання, тим самим підтримуючи фінансово оборону країни.

В той же час нагадують, платникам податків, які скористались пільгою щодо можливості не сплачувати податки, що Законом № 2260 від 12 травня 2022 року «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей податкового адміністрування податків, зборів та єдиного внеску під час дії воєнного, надзвичайного стану»  відновлено податковий обов’язок платників податків, у яких є можливість виконувати свої податкові обов’язки, тобто платники, які не сплачували податки тепер зобов’язані ці податки сплатити за виключенням тих, які не мають таких можливостей.