Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На підтримку армії платники Буковини перерахували понад 193 млн грн військового збору

опубліковано 05 серпня 2022 о 12:54

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області повідомляють, що  у липні 2022 року буковинці сплатили 28,8 млн грн військового податку. А упродовж січня – липня 2022 року цього року платники податків Чернівецької області на підвищення обороноздатності країни перерахували до державного бюджету понад 193 млн грн військового збору.

«Незважаючи на воєнний стан надходження порівняно з минулим роком зросли на 27,3 млн грн або на  16,5 відсотки.  Це свідчить про те , що  платники області як ніколи розуміють, що сплата податків є одним із найважливіших ресурсів для продовження оборони країни» - зазначив начальник Головного управління ДПС у Чернівецькій області Віталій Шпак.

Нагадаємо, що військовий збір справляється із доходів, які відповідно до податкового законодавства оподатковуються податком на доходи фізичних осіб. До них належать заробітна плата, інші заохочувальні та компенсаційні виплати, винагороди, орендна плата, виплата дивідендів, купівля-продаж рухомого і нерухомого майна тощо. Відтак кожен, хто легалізовує свої доходи, чесно декларує їх та офіційно працює, долучається до фінансового забезпечення нашого війська.