Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Чернівецькій ДПІ розповіли представникам бізнес-спільноти про застосування норм податкового законодавства під час воєнного стану

опубліковано 02 серпня 2022 о 14:48

Начальник Чернівецької ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області Сергій Безкровний провів засідання за «круглим» столом з представниками бізнес-спільноти під час якого обговорили новації податкового законодавства в умовах воєнного стану.

Під час зустрічі обговорили основні зміни у податковому законодавстві, зокрема відповідно до Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо дії норм на період дії воєнного стану» від 15.03.2022 №2120-ІХ, Закону №2142-IX, Закону №1914-IX, Закону №1946-ІХ, №2260, №2261 тощо.

Крім того, розглянуто ряд питань, зокрема щодо застосування спрощеної системи оподаткування від час воєнного стану.  Наголошено на перевагах застосування програмних РРО при веденні господарської діяльності та порядку реєстрації програмних РРО.  А також акцентовано щодо термінів сплати задекларованих зобов’язань з минулорічних доходів громадян та про переваги подання звітності, сплати податків і зборів через «Електронний кабінет».

Окремо роз'яснено про особливість одноразового (спеціального) добровільного декларування активів громадян, придбаних до 1 січня 2021 року та з яких не були сплачені податки і збори. Звернула увагу на форму подання одноразової декларації та терміни її подання, які категорії фізичних осіб можуть скористатися правом на одноразове (спеціальне) добровільне декларування, об’єкти оподаткування, ставки податку та терміни cплати.

Посадовець нагадав про обов’язковість легалізації найманої праці, про забезпечення соціальних гарантій для працівників, в тому числі за рахунок виплати заробітної плати в розмірі не менше мінімального. Адже нелегальні трудові відносини та незадекларована заробітна плата призводять до зменшення надходжень до бюджетів.

Наприкінці зустрічі посадовець надав вичерпні відповіді присутнім на всі поставлені запитання.