Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

ФОП – платники ЄП ІІІ групи ведуть окремий облік доходів і витрат від виробництва та реалізації сільськогосподарської продукції від інших видів діяльності

опубліковано 26 липня 2022 о 09:09

Фахівці Головного управління ДПС у Чернівецькій області нагадують, що відповідно до внесених змін до  абзаців 2 – 4 п. 296.1 ст. 296 Податкового Кодексу України платники єдиного податку ІІІ групи – ФОП, які є платниками податку на додану вартість, ведуть облік доходів і витрат за типовою формою та в порядку, встановленому центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну фінансову політику.

Разом з цим, ФОП – платники єдиного податку ІІІ групи ведуть облік доходів і витрат від виробництва та реалізації власної сільськогосподарської продукції окремо від обліку доходів і витрат від здійснення інших видів підприємницької діяльності.
При цьому облік доходів та витрат може вестися в паперовому та/або електронному вигляді, в тому числі через Електронний кабінет.

Ці норми набрали чинності з 01 січня 2022 року, згідно  Закону України від 30.11.2021  № 1914-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень» .