Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Чернівецької ДПІ роз’яснюють платникам порядок заповнення податкової звітності

опубліковано 22 липня 2022 о 10:29

Працівниками ЦОП Чернівецької ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області проводяться тренінги  з платниками податків щодо подання податкової звітності та звітності з єдиного внеску в електронному вигляді з використанням електронних цифрових підписів. Платникам надається практична допомога, як користуватись сервісом ДПС «Електронний кабінет платника» та як отримати електронний підпис.

Так, платників поінформували про особливості одноразового (спеціального) добровільного декларування активів громадян, придбаних до 1 січня 2021 року та з яких не були сплачені податки і збори. Зокрема, про форму подання одноразової декларації та терміни її подання, які категорії фізичних осіб можуть скористатися правом на одноразове (спеціальне) добровільне декларування, об’єкти оподаткування, ставки податку та терміни cплати.

Також податківці зазначили, що подання одноразової декларації є правом, а не обов’язком фізичної особи, та наголосив, що таку декларацію можна подати декларантом в електронному вигляді до 1 вересня 2022 року.

Окремо розповіли про Деклараційну кампанію – 2022. Платникам рекомендовано задекларувати доходи за 2021 рік за допомогою електронного сервісу «Декларація про майновий стан і доходи» на офіційному вебпорталі ДПС в Електронному кабінеті (розділ «ЕК для громадян») та сплатити до бюджету відповідні платежі.