Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Сокирянській ДПІ роз'яснили платникам податкові новації воєнного часу

опубліковано 22 липня 2022 о 09:44

Фахівці Сокирянської ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області провели зустріч з платниками, під час якої розповіли про зміни податкового законодавства, які діють у зв’язку із запровадженням воєнного стану.

Присутніх проінформовано про основні зміни у податковому законодавстві, зокрема щодо Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо дії норм на період дії воєнного стану» від 15.03.2022 №2120-ІХ, Закону № 2142-IX, Закону №1914-IX, Закону №1946-ІХ, Закону №2260-ІХ,

Податківці також акцентували увагу на важливості сплати податків усіма господарюючими суб’єктами, котрі здійснюють діяльність, а також звернули увагу платників на відновленні ДПС окремих перевірок.

Крім того говорили про особливості застосування РРО, сплату податків, зборів та єдиного внеску у воєнний час.

Також присутніх проінформували про можливості проведення одноразового (спеціального) добровільного декларування доходів громадян. Зокрема зазначила, що проведення одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб триватиме до 1 вересня 2022 року, та є правом, а не обов’язком громадянина. Виключно за власним бажанням особа може задекларувати свої активи, які раніше не були оподатковані.

Окремо розглянуто питання щодо обов’язковості легалізації найманої праці та забезпечення соціальних гарантій для працівників, в тому числі за рахунок виплати заробітної плати в розмірі не менше мінімального рівня заробітної плати.