Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Буковинці які подали податкову декларацію про майновий стан та доходи за 2021 рік мають сплатити задекларований податок на доходи фізичних осіб до 1 серпня 2022 року

опубліковано 05 липня 2022 о 10:34

Про це нагадала заступник начальника Головного управлінні ДПС у Чернівецькій області Тетяна Булавка.

"Відповідно до п.п. 49.18.4 п. 49.18 ст. 49 Податкового кодексу України, податкова декларація про майновий стан і доходи подається за базовий звітний (податковий) період, що дорівнює календарному року для платників податку на доходи фізичних осіб – до 1 травня року, що настає за звітним, крім випадків, передбачених розд. IV ПКУ.

Підстави для нарахування податкової знижки із зазначенням конкретних сум відображаються платником податку у річній податковій декларації про майновий стан та доходи, яка подається по 31 грудня включно наступного за звітним податкового року (п.п. 166.1.2 п. 166.1 ст. 166 розд. IV ПКУ).

Згідно з п. 179.7 ст. 179 ПКУ фізична особа зобов’язана самостійно до 1 серпня року, що настає за звітним, сплатити суму податкового зобов’язання, зазначену в поданій нею податковій декларації про майновий стан та доходи"- зазначила Тетяна Миколаївна.