Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За перший квартал цього року від буковинських платників державний бюджет отримав понад 316,8 млн грн податку на додану вартість

опубліковано 21 квітня 2022 о 11:18

Про це повідомляють у Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області. У першому кварталі 2022 року підприємства та підприємці Чернівецької області сплатили до державного бюджету 316,8 мільйонів гривень податку на додану вартість.

Щодо відшкодування з бюджету податку на додану вартість, то упродовж січня - березня 2022 року платникам ПДВ відшкодовано з бюджету 50,2 млн грн. При цьому кількість декларантів бюджетного відшкодування від січня місяця  з 67 платників збільшилась до 81 платника.

Нагадаємо, що пунктом 322 підрозділу 2 Розділу ХХ Податкового кодексу України на період дії правового режиму воєнного стану визначено особливості формування податкового кредиту.

Так, під час дії правового режиму воєнного стану платники податку за операціями з придбання товарів/послуг, за якими в Єдиному реєстрі податкових накладних (далі – ЄРПН) постачальниками не зареєстровано податкові накладні та/або розрахунки коригування до них, включають до складу податкового кредиту звітного періоду суми ПДВ, сплачені (нараховані) у складі вартості придбаних товарів/послуг, на підставі наявних у платника первинних (розрахункових) документів, складених (отриманих) платником податку за операціями з придбання товарів/послуг відповідно до Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні».

У той же час протягом 6-тимісяців після припинення або скасування дії правового режиму воєнного стану платники:

зобов’язані забезпечити реєстрацію в ЄРПН всіх податкових накладних та розрахунків коригування, реєстрація яких відтермінована на час дії правового режиму воєнного стану,

податковий кредит, задекларований платниками під час останнього на підставі наявних у платника первинних (розрахункових) документів, підлягає обов’язковому уточненню (приведенню у відповідність) з урахуванням даних податкових накладних та розрахунків коригування (абзац другий п. 322 підрозділу 2 Розділу ХХ ПКУ).