Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Електронний кабінет в допомогу платникам

опубліковано 28 березня 2022 о 10:53

Фахівці Головного управління  ДПС у Чернівецькій області нагадують платникам, що подати податкову звітність та листуватися з ДПС можна в електронній формі через Електронний кабінет. При цьому, вхід до «Електронного кабінету» здійснюється за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua за допомогою електронного ключа.

Перевірити термін дії кваліфікованого сертифіката відкритого ключа, отриманого в Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг ІДД ДПС, можна на офіційному інформаційному ресурсі КН ЕДП ІДД ДПС (https://acskidd.gov.ua).

Зробити це можна за посиланням Головна/«Пошук сертифікатів та СВС»/«Пошук сертифікатів». Для цього в полі «код ЄДРПОУ» необхідно зазначити відповідно код ЄДРПОУ (для юридичних осіб); Фізичним особам необхідно внести реєстраційний номер облікової картки платника податків або серію та номер паспорта у разі, якщо через релігійні переконання користувач в установленому порядку відмовився від реєстраційного номеру облікової картки платника податків та має відповідну відмітку у паспорті в  полі “Реєстраційний номер облікової картки платника податків» або в полі «УНЗР ІD картки» – унікальний номер запису у реєстрі ІD картки.

При цьому пошук сертифікатів користувачем може здійснюватись за одним або декількома реквізитами.

Після проставлення відповідних реквізитів користувачу необхідно натиснути «Пошук». У вікні «Результати пошуку» зазначено відомості про початок та закінчення строку дії кваліфікованого сертифіката відкритого ключа.

Звертаємо увагу, що користувач може повторно (дистанційно) сформувати сертифікати за електронним запитом не пізніше дня, що передує дню закінчення строку чинності кваліфікованих сертифікатів відкритих ключів.

Після входу до «Електронного кабінету» необхідно:

- ввійти до його приватної частини обравши відповідного надавача електронних довірчих послуг;

- обрати особистий електронний ключ, вибравши відповідний файл з електронного носія, або у відповідному каталозі на персональному комп’ютері;

- вказати пароль захисту та натиснути «Зчитати». Після того, як ключ буде успішно завантажено, натиснути «Увійти».

У податковому відомстві області звертають увагу, у випадку відсутності у платника податків можливості своєчасно виконати свій податковий обов’язок, Закон України від 3 березня 2022 року №2118-IX, передбачає звільнення від передбаченої Податковим кодексом відповідальності. Однак, такі зобов’язання потрібно виконати протягом трьох місяців після припинення або скасування воєнного стану в Україні.