Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Заставнівським платникам під час проведення семінару розповіли про застосування програмного РРО та інші податкові новації

опубліковано 27 січня 2022 о 10:11

Вчора представники податкової служби регіону провели семінар для підприємців Заставнівської громади.

Виступаючими на семінарі були: начальник управління податкового аудиту Володимир Мудрицький, начальник управління електронних сервісів Володимир Петкович.

Фахівці Головного управління ДПС у Чернівецькій області розповіли платникам про зміни законодавства у сфері застосування реєстраторів розрахункових операцій для платників єдиного податку ІІ-ІV груп, роз'яснили механізм реєстрації класичного РРО та програмного РРО.

Податківці детально роз'яснили присутнім переваги нового покоління касової техніки для представників бізнесу і надали рекомендації щодо встановлення безкоштовного програмного забезпечення від податкової служби.

Наголосили, що з детальною інформацією щодо РРО або ПРРО платники громади можуть ознайомитися у відповідному банері «Програмні РРО» на сайті ДПС або в Електронному кабінеті платника.

Також інформували, що отримати інформаційну підтримку можна отримати в податковій службі за номером телефону 0372(545629), а також у Центрах обслуговування платників за місцем реєстрації. 

Окремо було роз'яснено, що не зобов'язані вести облік товарних запасів фізичні особи-підприємці, які не є платниками ПДВ та не продають технічно складні побутові товари, медичні та ювелірні вироби.

Також у ході зустрічі учасники обговорили аспекти одноразового добровільного декларування активів фізичних осіб та щорічної деклараційної кампанії.

Наприкінці заходу фахівці податкової служби роздали присутнім пам'ятки з тематичною продукцією та відповіли на всі поставленні запитання.