Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

ЦОПи: Понад 87,8 тисяч адмінпослуг надано платникам податків Буковини з початку року

опубліковано 24 грудня 2021 о 13:18

Впродовж січня – листопада 2021 року до центрів обслуговування платників державних податкових інспекцій Чернівецької області за зверненнями платників надано понад понад 87,8 тисяч адміністративних послуг. Про це розповідає заступник начальника Головного управління ДПС у Чернівецькій області Тетяна Булавка.

За її словами, найактуальнішими запитами серед відвідувачів ЦОПів стали отримання карток платників податків з присвоєнням реєстраційного номера платника (наразі їх видано більше 36,1 тис) та відомостей з Державного реєстру фізичних осіб (ДРФО) про суму виплачених доходів та утриманих податків (їх видано 11,6 тис).

Також посадовиця зазначає, що свою популярність не втрачають такі послуги, як надання витягу з реєстру платників єдиного податку (надано 9718 витягів), реєстрація платників єдиного податку (зареєстровано 9518 платників), реєстрація книг обліку розрахункових операцій (зареєстровано 6118 книг), довідки про отримані доходи отримали 2082 буковинців, а також 2220 платників отримали довідки про відсутність заборгованості з платежів до бюджету.

Тетяна Булавка акцентує, інформація, а саме стандарти надання кожної адмінпослуги є у відкритому доступі – в розділі «Діяльність»-«Адміністративні послуги» на субсайті територіальних органів ДПС https://cv.tax.gov.ua/diialnist/mistsya-nadannya-administrativnih-poslu/ .

Також наголошує, що на період карантину для отримання адміністративних та інших послуг кращу використовувати електронні сервіси ДПС, зокрема, Електронний кабінет платника податків https://cabinet.tax.gov.ua/.

До відома платників: всю необхідну та корисну інформацію можна отримати на субсайті Головного управління ДПС у Чернівецькій області https://cv.tax.gov.ua/ та у соціальній мережі Facebook.