Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податкова амністія: Онлайн-конференція з питань одноразового (спеціального) добровільного декларування відбулася у податковій службі області

опубліковано 21 грудня 2021 о 16:40

Сьогодні заступник начальника Головного управління ДПС у Чернівецькій області Тетяна Булавка провело онлайн-конференцію в режимі ZOOM на тему: «Одноразове спеціальне (добровільне) декларування – відповіді на актуальні запитання».

Конференція пройшла у форматі запитання – відповіді. До участі підключилися 23 особи.Під час обговорення Тетяна Миколаївна висвітлила основні аспекти одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб (далі Декларація) – які активи підлягають декларуванню, ставки податку. Зауважила, що Декларація подається виключно в електронному вигляді з 01.09.2021 до 01.09.2022 через Електронний кабінет платника з накладанням кваліфікованого електронного підпису. Форму Декларації та Порядок її подання затверджено наказом Міністерства фінансів України від 02.08.2021 № 439.

Тетяна Булавка звернула увагу учасників онлайн заходу на те, що податкова амністія надає право фізичним особам задекларувати свої активи, які були одержані такою фізичною особою коштом доходів, що підлягали в момент їх нарахування оподаткуванню в Україні та з яких не були сплачені податки й збори та/або які не були задекларовані з порушенням податкового та валютного законодавства,  протягом будь-якого з податкових періодів, що мали місце до 1 січня 2021 року та сплатити збір з одноразового (спеціального) добровільного декларування.

Відомості, які містяться в одноразових (спеціальних) добровільних деклараціях та доданих до них документах, є конфіденційною інформацією та не підлягають розголошенню без письмової згоди декларанта, окрім випадків, коли це прямо передбачено законами або рішенням суду.

Учасники заходу мали можливість задати питання та отримати на них кваліфіковані відповіді.