Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Надходження до бюджетів територіальних громад області склали майже 3,7 млрд грн

опубліковано 14 грудня 2021 о 10:53

Протягом січня – листопада нинішнього року до місцевих бюджетів Буковини надійшло 3635 млн грн  податкових платежів. Як повідомив керівник Головного управління ДПС у Чернівецькій області Віталій Шпак темп приросту до фактичних надходжень 2020 року складає понад 20 відсотків що склало 920,9 млн грн додаткових коштів. Понад планові показники місцеві бюджети області отримали 159,6 млн грн.

Основним джерелом наповнення місцевих бюджетів залишається податок на доходи фізичних осіб, який стабільно забезпечує дві третини місцевих бюджетів. З початку року 2409,0 млн грн цього податку зараховано до місцевих бюджетів відповідних рівнів, а це на 21,9 відсотків більше, ніж у попередньому році. Понад планові показники бізнес області сплатив податку на доходи фізичних осіб 67,4 млн грн.

Також до ТОП-3 податків, що формують скарбниці місцевих громад області, увійшли: єдиний податок, якого сплачено 550,4 млн грн (плюс до відповідного періоду 2020 року складає 91,6 млн грн), та плата за землю із надходженнями в сумі 374,5 млн грн, що на 50,2 млн грн більше торішнього показника.

Крім того від реалізації підакцизної продукції та пального бюджети територіальних громад отримали 133,7 млн грн, від податків на нерухомість та транспорт преміум-класу - 71,7 млн грн, рентної плати за користування природними ресурсами – 36,5 млн грн, податку на прибуток сплачено 34,8 млн грн, та інші надходження (екологічний податок,збір за паркування,туристичний збір та ін.) 24,4 млн грн. 

«Варто додати, що фінансове забезпечення соціально-економічних програм на місцевому рівні знаходиться в прямій залежності від розміру надходжень податкових платежів до бюджету. Відповідно в повноті їх сплати мають бути зацікавлені не лише фахівці податкової служби області й представники влади, а й всі мешканці територіальних громад» - зауважує очільник податкової служби області Віталій Шпак.