Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Публічна інформація: Буковинські податківці опрацювали 243 запити

опубліковано 10 грудня 2021 о 08:39

Заступник начальника Головного управління ДПС у Чернівецькій області Тетяна Булавка прокоментувала, що впродовж одинадцяти місяців 2021 року до Головного управління ДПС у Чернівецькій області надійшло 243 запити на отримання публічної інформації.

За її словами, найбільше запитів надійшло від громадян – 208. Від юридичних осіб надійшло24 запити,  від представників засобів масової інформації – 3 запити.

Запитувачі зверталися з проханням надати інформацію щодо: копій рішень про списання боргу; наявності або відсутності податкового боргу по єдиному податку та ЄСВ; зняття з обліку як платника податків; кількість проведених фактичних перевірок та у 2020 році, відповідність/невідповідність платника ПДВ критеріям ризикованості, реквізитів рахунків.

Всі отримані запити були розглянуті та не залишилися поза увагою. Фахівці податкової служби області надали вичерпні відповіді на 214 запитів та відповідно до ч.1 ст. 22 Закону відмовлено в задоволенні 12 запитів. Крім того, 5 запитів направлено іншим розпорядникам інформації та ще 12 знаходяться на опрацюванні.

У податковій службі нагадують, що запити на отримання публічної інформації можуть бути надіслані  на поштову адресу  Головного управління ДПС у Чернівецькій області: 58013, м. Чернівці, вул. Героїв Майдану, 200 А  та на електронну адресу cv.official@tax.gov.ua.

Також запити можна направити через «Електронний кабінет» (http://cabinet.tax.gov.ua.) з використанням кваліфікованого електронного підпису.

Як правильно користуватися електронними сервісами, а саме відеоурок як направляти в листи та звернення за допомогою Електронного кабінету можна переглянути за посиланням:

https://tax.gov.ua/media-tsentr/videogalereya/videouroki/6094.html

Форма для подання запиту на отримання публічної інформації: Головна>ДПС у регіоні>Головне управління>Публічна інформація: https://cv.tax.gov.ua/dfs-u-regioni/golov-upr/dostup-do-publichnoi-info/forma-podannya-zapitu/