Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Заява про реєстрацію особи як платника ПДВ подається в електронній формі

опубліковано 09 грудня 2021 о 10:19

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області роз’яснюють, що у разі обов’язкової чи добровільної реєстрації особи як платника податку на додану вартість необхідно подати реєстраційну заяву. Відповідно до п. 183.7 ст. 183 Податкового кодексу України заява про реєстрацію особи як платника податку подається до контролюючого органу засобами електронного зв’язку в електронній формі.

У реєстраційній заяві зазначаються підстави для реєстрації особи як платника ПДВ. Дані реєстраційної заяви мають бути достовірними та відповідати відомостям Єдиного державного реєстру.

З метою підтвердження достовірності відомостей така особа на вимогу контролюючого органу подає документи, що підтверджують такі відомості. Зокрема, будь-які первинні документи бухгалтерського обліку, що засвідчують факт здійснення операцій з постачання товарів/послуг, що підлягають оподаткуванню (акт виконаних робіт, касовий чек, платіжне доручення тощо). Ведення зазначених документів передбачено Положенням про документальне забезпечення записів у бухгалтерському обліку, затвердженим наказом Міністерства фінансів України від 24.05.1995 №88.