Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Дії платника при зупиненні реєстрації податкової накладної

опубліковано 25 листопада 2021 о 10:59

Які дії платника, якщо реєстрацію податкової накладної зупинено?

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області роз’яснюють, підтвердженням зупинення реєстрації податкових накладних, є квитанція №1, яка надходить протягом операційного дня в електронній формі одночасно і продавцю, і покупцю із зазначенням критеріїв ризикованості.  

Якщо ж реєстрацію податкової накладної в ЄРПН зупинено з причин ризиковості здійснення операцій, то платнику необхідно подати «Повідомлення про подання пояснень та копій документів щодо податкових накладних/розрахунків коригування, реєстрацію яких зупинено» та додати до нього копії всіх первинних документів, які підтверджують реальність здійснення операцій, а також «Таблицю даних платника податку» за встановленою формою додатком 5 до Порядку зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригувань в ЄРПН.

За результатами розгляду пояснень, копій документів та Таблиці даних платника податку Комісією регіонального рівня протягом п’яти робочих днів після її отримання приймається Рішення про врахування або неврахування таблиці даних платника податку, яке надсилається платнику.

Якщо ж реєстрацію податкової накладної в ЄРПН зупинено з причин ризиковості платника податку, то першочергово необхідно надати «Повідомлення про подання інформації та копій документів щодо невідповідності критеріям ризиковості» разом з документами на розгляд комісії ДПС регіонального рівня на виключення з переліку ризикових.

Інформацію та копії документів, подані платником ПДВ, комісія регіонального рівня розглядає протягом семи робочих днів, що настають за датою їх надходження, та приймає відповідне рішення, яке надсилається платнику в день прийняття, та доступне для перегляду в приватній частині електронного кабінету.

Наступним кроком для платника буде подання «Повідомлення про подання пояснень та копій документів щодо податкових накладних, розрахунків коригування, реєстрацію яких зупинено». Дії платника будуть аналогічними як і при подачі пакету документів до «Повідомлення про подання інформації та копій документів щодо невідповідності критеріям ризиковості», а також слід додати «Таблицю даних платника податку» за встановленою формою.