Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

До казни Буковини платники сплатили понад 2,1 млн грн туристичного збору та збору за паркування

опубліковано 24 листопада 2021 о 09:35

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області інформують у січні - жовтні 2021 року до регіональних бюджетів надійшло понад 2,3 млн грн  туристичного збору та збору за місця для паркування транспортних засобів. У порівнянні з минулим роком надходження збільшились на 0,5 млн грн.

Податківці деталізують: завдяки любителям мандрів, які відвідали Буковину казна поповнилась на 0,8 млн грн. Збору за місця для паркування транспортних засобів до бюджету надійшло понад 1,3 млн грн.

Відтак, у податковому відомстві наголошують, дані платежі наповнюють безпосередньо бюджети територіальних громад.

До відома: ставки збору за місця паркування транспортних засобів встановлюються за кожний день провадження діяльності із забезпечення паркування транспортних засобів у гривнях за 1 кв. метр площі земельної ділянки, відведеної для організації та провадження такої діяльності, у розмірі до 0,075 відсотка мінімальної заробітної плати, установленої законом на 1 січня податкового (звітного) року.

Туристичний збір сплачують громадяни України, іноземці, особи без громадянства, які прибувають на територію адміністративно-територіальної одиниці, де встановлено збір, і тимчасово розміщуються у місцях проживання (ночівлі). (пп. 268.2.1 ПКУ).