Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

З початку року власники нерухомості сплатили 67,2 млн грн

опубліковано 23 листопада 2021 о 09:56

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області повідомили, з початку року власники нерухомості сплатили 67,2 млн грн податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. У відомстві підкреслюють, що цьогоріч додатково до місцевих бюджетів надійшло 12,5 млн грн.

Окремо в податковій службі Буковини зазначають, що юридичні особи сплатили майже 31,2 млн грн.  У свою чергу, фізичні особи спрямували до  місцевих скарбниць 35,8 млн грн. 

Та нагадують, податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки сплачується до місцевого бюджету. Платниками є власники житлової та/ або нежитлової нерухомості.

До відома:  у 2021 році податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, нараховувався фізичним особам – власникам об’єктів нерухомості за 2020 рік. Громадяни – власники об’єктів житлової та нежитлової нерухомості, які не отримали повідомлень на сплату податків за своїми податковими адресами, можуть уточнити суму нарахованих платежів безпосередньо в податковій інспекції за місцем своєї реєстрації або за допомогою Електронного кабінету платника.