Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

ДПС Буковини: Єдинники які мають податкові борги зобов’язані їх погасити, або змінити спрощену систему оподаткування на загальну

опубліковано 24 листопада 2021 о 11:08

Заступник начальника Головного управління ДПС у Чернівецькій Загарюк Микола  звертає увагу боржників які перебувають на спрощеній системі оподаткування, що у разі наявності податкового боргу на кожне перше число місяця протягом двох послідовних кварталів - в останній день другого із двох послідовних кварталів зобов’язані перейти на сплату інших податків і зборів. Такі вимоги передбачено у ст. 298 ПКУ.

У разі не вчинення вищезазначених дій у строки встановлені ПКУ, податковий орган має право за своїм рішенням виключити з реєстру платників єдиного податку такого боржника.

Повернутися на спрощену систему оподаткування фізична особа – підприємець матиме змогу тільки після погашення богу і тільки після закінчення чотирьох послідовних кварталів з моменту прийняття рішення податковим органом – наголошує Микола Загарюк.

Загалом на 1 листопада 2021 року в області налічується 3343 боржники – спрощенці, а їх борг по сплаті єдиного податку досяг 13,5 млн грн.

Щоб не позбавитися спрощеної системи оподаткування Микола Васильович закликає платників податків, слідкувати за нарахуванням та сплатою своїх податкових зобов’язань, вчасно звірятися, не нарощувати борги та своєчасно сплачувати нараховані суми.

А також пам’ятати, що єдиний податок сплачується до місцевого бюджету і відповідно такі кошти дають змогу здійснювати видатки на соціальний та економічний розвиток відповідних територіальних громад.