Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Віталій Шпак: Головне завдання податківців припиняти практику ухилення та мінімізації при сплаті податків

опубліковано 19 листопада 2021 о 15:03

Днями у Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області відбулася нарада. У нараді брали участь заступники, начальники ДПІ,  керівники структурних підрозділів. Головував на засіданні очільник податкового відомства Віталій Шпак. 

Під час наради йшлося про підсумки виконання індикативних показників за десять місяців 2021 р. та про виклики, які постають перед податківцями з метою забезпечення максимально ефективного надходження коштів до бюджетів усіх рівнів.

За словами очільника податкової служби області найперше - платники мають бути поінформовані про новації, законодавчі ініціативи та про весь перелік надання адміністративних послуг в електронному вигляді. Діалог з платниками та органами місцевого самоврядування має бути постійний.

Щоб створити достатню мотивацію для сплати місцевих податків – пропоную забезпечити спільну з керівниками ОТГ систему звіту як щодо надходжень податкових платежів так і щодо їх витрат – звернув увагу Віталій Шпак.

Серед важливих питань, що розглядалися під час наради – це  результати кампанії декларування податку на прибуток за І півріччя, перспективи його сплати та ризики.

Також учасники наради зробили акцент на проблемних питання збільшення надходжень податків до місцевих бюджетів. Особливо приділялася увага аналізу сплати податкових платежів та зростання боргів у розрізі територіальних громад області, оскільки незважаючи на те, що загалом рівень сплати місцевих податків в області досяг понад 3,2 млрд грн або 104,3 відсотки, деякі територіальні громади не досягли запланованих показників.

Присутні на нараді обговорили перелік вжитих заходів и щодо розширення бази оподаткування податком на доходи фізичних осіб та військовим збором під час проведення операції «Урожай» та відповідно надали завдання продовжити виявляти ризики та тих хто маніпулює з показниками звітності  для мінімізації та ухиленні при виплаті паїв, особливо у натуральному вигляді.

Ще під час наради обговорили результати залучення платників до подання податкової звітності за допомогою засобів телекомунікаційного зв’язку.

Не залишили поза увагою, під час обговорення завдань, і розгляд пріоритетів щодо підвищення ключових рейтингових показників структурних підрозділів.