Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Буковинські податківці опрацювали 184 запитів на отримання публічної інформації

опубліковано 28 жовтня 2021 о 09:46

У податковому відомстві відзначають, що за дев’ять місяців 2021 року до Головного управління ДПС у Чернівецькій області надійшло 184 запитів на отримання публічної інформації. Про це розповідає завідувач сектору розгляду звернень громадян та доступу до публічної інформації Головного управління ДПС у Чернівецькій області Тетяна Пастушенко.

Вона зазначила, що найбільше запитів надійшло від громадян – 152. Від юридичних осіб надійшло 24 запити,  від представників засобів масової інформації – 2 запити. Крім того, 6 запитів переадресовано від інших органів виконавчої влади як розпоряднику інформації.

До прикладу - запитувачі зверталися з проханням надати інформацію щодо копій рішень про списання боргу; наявності або відсутності податкового боргу по єдиному податку та ЄСВ; зняття з обліку як платника податків; кількість проведених фактичних перевірок та у 2020 році.

У регіональній податковій службі підкреслюють, всі отримані запити були розглянуті вчасно та не залишилися поза увагою.

Платники мають нагоду ознайомитись що таке публічна інформація, хто є суб'єктом права на доступ до публічної інформації, як подається запит на інформацію, що таке публічна інформація у формі відкритих даних та якої процедури необхідно дотримуватись при наданні запиту на публічну інформацію у презентованій інфографіці Тетяни Пастушенко.

Та нагадують платникам, що запити на отримання публічної інформації можуть бути надіслані  на поштову адресу  Головного управління ДПС у Чернівецькій області: 58013, м. Чернівці, вул. Героїв Майдану, 200 А  та на електронну адресу cv.official@tax.gov.ua.

Також запити можна направити через «Електронний кабінет» (http://cabinet.tax.gov.ua.) з використанням кваліфікованого електронного підпису.

Крім того для зручності та обізнаності платників податкова служба створила відеоуроки. Зокрема, як правильно користуватися електронними сервісами, а саме відеоурок як направляти в листи та звернення за допомогою Електронного кабінету можна переглянути за посиланням:

https://tax.gov.ua/media-tsentr/videogalereya/videouroki/6094.html

Форма для подання запиту на отримання публічної інформації: Головна>ДПС у регіоні>Головне управління>Публічна інформація: https://cv.tax.gov.ua/dfs-u-regioni/golov-upr/dostup-do-publichnoi-info/forma-podannya-zapitu/

 Презентація:Доступ до публічної інформації та відкриті дані  

за посиланням:  https://cv.tax.gov.ua/media-ark/fotogalereya/inshi-zahodi/9432.html