Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Понад 5,5 тисяч новостворених суб’єктів господарювання Чернівецької області зареєстрували свій бізнес

опубліковано 27 жовтня 2021 о 10:44

З початку року на Буковині зареєстрували свій бізнес 5581 осіб, серед них 536 – юридичних осіб, однак більшість із зареєстрованих припадає на приватних підприємців  - 5045 фізичних осіб. Про це повідомила заступник начальника Головного управлінні ДПС у Чернівецькій області Тетяна Булавка.

"У порівнянні до минулого року кількість охочих започаткувати власну справу зросла на 857 cуб’єктів господарювання, що свідчить про відновлення економічної активності в регіоні. Крім того, сподіваюсь що збільшення активних суб’єктів господарювання зумовить появу нових робочих місць,  збільшення надходжень податкових платежів до бюджету, а отже позитивно вплине на соціальну та економічну інфраструктуру громади"- зазначила Тетяна Булавка.

Водночас, з Єдиного Державного реєстру до Головного управління ДПС у Чернівецькій області надійшли відомості про державну реєстрацію припинення діяльності від 4169 СГД. Свою діяльність припинили 3729 фізичні особи-підприємці та 440 юридичних осіб прийняли рішення щодо припинення в результаті ліквідації.