Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В податковій службі Буковини презентували огляд судової практики Верховного Суду щодо податкових спорів

опубліковано 23 жовтня 2021 о 09:35

Нещодавно начальник управління супроводження судових справ Головного управління ДПС у Чернівецькій області Світлана Теутуляк презентувала огляд судової практики Верховного Суду щодо оподаткування.

Аналіз судової практики засвідчує, що суди забезпечують як захист держави при спробах суб'єктів господарювання уникнути податкових зобов’язань так і захист прав суб'єктів підприємництва у разі неправомірних дій контролюючих органів.

«За три квартали 2021 року у судах різних інстанцій за участі представників державної податкової служби розглянуто 322 справи на суму 185,1 млн гривень позовних вимог.

Із них на користь держави юристами податкової служби Чернівецької області виграно 180 справ на суму 143,9 млн гривень податкових зобов’язань. Це складає 56 відсотків від кількості та майже 78  відсотків від суми розглянутих справ. Водночас, на користь платників винесено 142 судових рішення на суму 41,2 млн гривень. Юристи супроводжували справи щодо визнання недійсними податкових повідомлень - рішень, позови щодо стягнення податкового боргу, визнання боржника банкрутом, тощо.

Вивичаючи судову практику суб'єкти господарювання, а також фахівці контролюючих органів мають можливість не допустити аналогічних помилок» - зазначила Світлана Теутуляк.

Презентація