Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За три квартали аудиторами податкової служби Буковини було донараховано понад 19 млн грн податкових зобов’язань

опубліковано 21 жовтня 2021 о 10:17

Як інформує заступник начальника Головного управління ДПС у Чернівецькій області Наталія Чернівчан в області впродовж січня - вересня цього року завершено 474 документальних перевірки. Серед яких 32 планові, 152 позапланові та 290 фактичні перевірки.

Наталія Василівна, нагадує, що Постановою Кабінету Міністрів України від 03 лютого 2021 р. № 89 «Про скорочення строку дії обмеження в частині дії мораторію на проведення деяких видів перевірок» було знято заборону на проведення контролюючими органами, під час карантину, певних видів документальних перевірок.

Тобто постановою дозволено проведення планових перевірок, а також і позапланові перевірки суб’єктів господарювання реального сектору економіки, які сформували сумнівний податковий кредит з ПДВ.

Тож за  наслідками проведених перевірок донараховано 19,4 млн грн узгоджених податкових зобов'язань.

Зокрема, за результатами планових перевірок аудиторами податкової служби області нараховано 9,7 млн грн., та 9,7 млн грн за фактичними та позаплановими перевірками.

Також під час проведення перевірок податковими аудиторами зменшено від'ємне значення об'єкта оподаткування податком на прибуток в сумі 15,7 млн грн., а також зменшено суму від'ємного значення різниці між податковими зобов'язаннями та податковим кредитом з ПДВ на 2,7 млн грн. Крім того, ревізорами відомства зменшено суму ПДВ, заявлену до відшкодування з бюджету на 3,6 млн грн.

Впродовж дев’яти місяців  2021 року з урахуванням донарахованих сум за актами перевірок поточного та минулих років, бюджет отримав 32,4 млн грн податків та фінансових санкцій.

«Органи податкової служби налаштовані і надалі посилювати контроль за найбільш ризиковими платниками та зосереджувати ресурси на зростання не кількості перевірок, а їх якості. Відповідні заходи будуть спрямовані як на упередження порушень, так і на їх подальше виявлення» – зазначає Наталія Чернівчан.