Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Запитання щодо застосування єдиного податку:

опубліковано 21 жовтня 2021 о 09:12

В який термін контролюючий орган вносить зміни до даних в реєстрі платників ЄП щодо видів господарської діяльності платника ЄП першої – третьої груп?

Фахівці Головного управління ДПС у Чернівецькій області роз’яснюють, відповідно до п.п. 8 п. 299.7 ст. 299 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 № 2755-VІ зі змінами та доповненнями (далі – ПКУ) до реєстру платників єдиного податку вносяться, зокрема, відомості про види господарської діяльності платника єдиного податку.

Пунктом 299.8 ст. 299 ПКУ встановлено, що у разі зміни відомостей, передбачених підпунктами 1 – 5 п. 299.7 ст. 299 ПКУ, вносяться зміни до реєстру платників єдиного податку в день подання платником відповідної заяви.

Водночас нормами ПКУ не визначені терміни внесення змін до реєстру платників єдиного податку у разі зміни відомостей про види господарської діяльності платника єдиного податку першої – третьої груп.

Однак, для забезпечення відображення у реєстрі платників єдиного податку достовірної інформації про види господарської діяльності, внесення змін до даних в реєстрі платників єдиного податку щодо видів господарської діяльності платника єдиного податку першої – третьої груп, здійснюються в день подання платником відповідної заяви, тобто в термін, визначений п. 299.8 ст. 299 ПКУ.