Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Роботодавці зобов’язані подавати повідомлення про прийняття працівника на роботу

опубліковано 13 жовтня 2021 о 09:17

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області нагадують, що власники підприємств, установ, організацій та фізичні особи підприємці зобов’язані  подавати до територіальних органів ДПС за місцем обліку їх як платника єдиного внеску повідомлення про прийняття працівника на роботу. Таке повідомлення затверджене Постановою КМУ № 413, його можна подати за допомогою сервісу ДПС «Електронний кабінет» (https://cabinet.tax.gov.ua).

Водночас, повідомленням про прийняття на роботу члена виконавчого органу господарського товариства, керівника підприємства, установи, організації є відомості, отримані органами ДПС з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізосіб-підприємців та громадських формувань.

Нагадаємо, працівник не може бути допущений до роботи без укладення трудового договору, оформленого наказом та подання повідомлення про прийняття його на роботу. До початку роботи працівника роботодавці зобов’язані   подати  повідомлення про прийняття працівника на роботу одним із таких способів:

- засобами електронного зв’язку з використанням електронного цифрового підпису відповідальних осіб відповідно до вимог законодавства у сфері електронного документообігу та електронного підпису;

- на паперових носіях разом з копією в електронній формі;

- на паперових носіях, якщо трудові договори укладено не більше, аніж із п’ятьма особами.