Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На забезпечення соціальних гарантій платники Буковини спрямували понад 2,9 мільярди гривень

опубліковано 11 жовтня 2021 о 09:25

Упродовж дев’яти місяців поточного року завдяки відповідальній позиції легального бізнесу Буковини спрямовано до державних цільових фондів понад 2,9 мільярди гривень єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування.

Як зазначили в Головному управлінні податкової служби області, у порівнянні з аналогічним періодом минулого року надходження ЄСВ зросли майже на 476 мільйонів гривень, або на 19,3 відсотки.

Індикативний показник виконано на 106,6 відсотків, додаткові надходження склали 183,4 мільйони гривень.

За твердженням податківців, цілеспрямована співпраця з роботодавцями щодо легалізації праці та виплати офіційної заробітної плати позитивно позначається на надходженнях з ЄСВ та стабільності числа застрахованих осіб.

Варто мати на увазі, що єдиний внесок необхідно сплачувати платникам незалежно від їхнього фінансового стану. Адже несплачений єдиний внесок призводить до втрати страхового стажу, необхідного для призначення пенсій у майбутньому. Оскільки до страхового стажу зараховуються лише періоди роботи,  за які сплачені страхові внески у сумі не меншій, ніж мінімальний, а з січня по листопад 2021 року це – 1320 гривень, за грудень – 1430 гривень, оскільки зміниться мінімальна зарплата з 6000 грн до 6500 гривень.