Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За результатами фактичних перевірок працівниками ДПС ініційовано припинення діяльності 70 незаконних АЗС

опубліковано 05 жовтня 2021 о 08:09

Державна податкова служба для припинення незаконної діяльності у сфері торгівлі паливно-мастильними матеріалами та забезпечення прозорості ведення господарської діяльності на ринку пального і упередження ухилень від оподаткування на постійній основі здійснює контроль щодо суб’єктів господарювання, які здійснюють роздрібну торгівлі пальним.

Так, у 2021 році територіальними підрозділами фактичних перевірок з метою запобігання та виявлення порушень законодавства платниками податків у сфері обігу пального проведено 1343 фактичні перевірки.

За результатами розгляду матеріалів перевірок до суб’єктів господарювання застосовано штрафні (фінансові) санкції на загальну суму 413,7 млн гривень.

Крім того, за результатами контрольно-перевірочних заходів працівниками територіальних підрозділів фактичних перевірок ініційовано вилучення із незаконного обігу 927,4 тис. літрів пального на загальну суму 25,1 млн  гривень, а саме:

- дизельного пального - 483,8 тис. літрів на суму 12,7 млн гривень;

- бензину А-92 – 73,4 тис. літрів на суму 2 млн гривень;

- бензину А-95 – 308,9 тис. літрів на суму 9,4 млн гривень;

- газу скрапленого – 61,3 тис. літрів на суму 1,0 млн гривень.

Також за результатами проведеної роботи працівниками ДПС ініційовано припинення діяльності 70 незаконних АЗС (АГЗС) та вилучення 192 одиниць обладнання, за допомогою якого здійснювався незаконний продаж пального на загальну суму 16,2 млн гривень.

Для ефективного контролю за суб’єктами господарювання, які здійснюють роздрібну торгівлі пальним, та забезпечення повноти надходжень акцизного податку до місцевих бюджетів пропонуємо у разі наявності інформації про встановлені випадки недотримання такими суб’єктами господарювання вимог чинного законодавства України повідомляти про такі факти Державну податкову службу України на електронну скриньку post@tax.gov.ua.

З метою всебічного та якісного розгляду звернень громадян просимо в зверненнях за можливості зазначати: адресу АЗС, назву суб’єкта господарювання, вид придбаного пального з наданням підтверджуючих документів (за наявності) або будь-яку іншу інформацію, яка може бути використана при проведенні контрольно-перевірочних заходів.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу InfoTAX