Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Сторожинецька ДПІ: Питання погашення податкового боргу та податкові новації обговорили з представниками органів місцевого самоврядування

опубліковано 30 вересня 2021 о 11:34

Вчора у Cторожинецькій ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області податківці зустрілися з представниками шести територіальних громад, серед яких Сторожинецька; Красноїльська; Великокучурівська; Кам’янська ; Чудейська; Петровецька .

Податківці запросили їх на засідання, щоб обговорити питання ефективної взаємодії щодо забезпечення стабільних податкових надходжень до бюджету та роз’яснити деякі аспекти застосування законодавства та електронних сервісів ДПС.

Основним доповідачем засідання був начальник управління по роботі з податковим боргом податкової служби області Пітик Руслан. У своєму виступі посадовець звернув увагу на резерви щодо забезпечення надходжень до бюджетів усіх рівнів шляхом скорочення загальної суми податкового боргу, зокрема до місцевих бюджетів.

Також учасники вели розмову про інші шляхи зростання надходжень , зокрема відзначали, що факти тіньової зайнятості та виплата заробітної плати в «конверті» призводять до значних втрат бюджету. Ще акцентували увагу на  необхідності повної інвентаризації земель та нерухомості задля зростання сплати майнових податків. Також наголосили на неприпустимості торгівлі підакцизною продукцією без ліцензій та застосування РРО.

Крім цього, податківці розповіли представникам громад про нові електронні сервіси від ДПС, зокрема про те, що передбачена електронна взаємодія ДПС та органів місцевого самоврядування через ІТС «Електронний кабінет», а саме: сплачених сум податкових платежів, нарахованих податкових зобов’язань, сум податкового боргу, надміру сплачених сум податків, авансові платежі. 

 На завершення, податківці  нагадали присутнім і про кампанію одноразового (спеціального) добровільного декларування, яка триватиме до 1 вересня 2022 року. Під час якої  громадяни мають можливість цивілізовано легалізувати свої активи, які були приховані від оподаткування.

Від податкової служби участь у засіданні брали - заступник Сторожинецької ДПІ– Гаденко Тетяна; СДІ Кіцманського відділу по роботі з податковим боргом  -– Поліщук Мар’яна.