Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці з представниками територіальних громад обговорили основні напрями спільної роботи, спрямованої на погашення боргів

опубліковано 30 вересня 2021 о 11:00

У Новоселицькій ДПІ 28 вересня 2021 року відбулася зустріч з представниками  13 територіальних громад Чернівецького району.Серед запрошених до участі у засіданні представники Новоселицької ТГ, Магалянської ТГ, Мамалигівської ТГ, Боянської ТГ, Ванчиковецької ТГ, Топорівської ТГ, Герцаївської ТГ, Острицької ТГ, Чагорської ТГ, Глибоцької ТГ, Камянецької ТГ, Карапчівської ТГ, Тарашанської ТГ.

Модератором зустрічі був начальник управління по роботі з податковим боргом Руслан Пітик.

Серед ключових питань, які обговорювалися під час засідання було обговорення шляхів налагодження ефективної взаємодії податкового органу та об’єднаних територіальних громад щодо забезпечення надходжень до бюджетів усіх рівнів шляхом скорочення загальної суми податкового боргу, в тому числі до місцевих бюджетів.

Виступаючі звертали увагу на сплату податку на доходи фізичних осіб та залучення до оподаткування усіх «тіньових» працівників, зокрема у сфері садівництва.

Не залишилися поза увагою і інші питання – такі як адміністрування та сплата майнових податків (земля, нерухомість, транспорт), єдиного податку та акцизного податку як в частині реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів так і паливно- мастильних.

Також, всі учасники зустрічі поінформовані про початок одноразового декларування та основні правила податкової амністії.

Від податківців участь у заході брали: головний державний інспектор сектору адміністрування податку на майно та місцевих зборів з фізичних осіб Галина Лупул, начальник Новоселицького відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок Іван Панчук, начальник Новоселицького відділу податків і зборів з юридичних осіб та проведення камеральних перевірок Яна Габовда, начальник Новоселицького відділу по роботі з податковим боргом Галина Жук.