Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Буковинські платники сплатили до бюджету майже 2,3 млрд грн ПДФО

опубліковано 23 вересня 2021 о 15:11

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області інформують, що у січні - серпні 2021 року буковинські платники сплатили до бюджету понад 2,3 млрд грн податку на доходи фізичних осіб. Відтак, сплачений податок цьогоріч на 449 млн грн більший ніж в минулому році.  

У податковому відомстві Буковини деталізують:  із загальної суми надходжень ПДФО, до державного бюджету платниками перераховано 581,3 млн грн податку (в тому числі, податкові агенти перерахували до казни 12,5 млн грн з відсотків за депозитами вкладників банків та фінустанов області). Територіальні бюджети Буковини отримали в своє розпорядження левову частку надходжень цього податку - 1,7 млрд грн.

Нагадуємо платникам, податок на доходи фізичних осіб сплачується (перераховується) до бюджету під час виплати оподатковуваного доходу єдиним платіжним документом.

Дізнатися про реквізити рахунків для сплати податків, зборів, платежів можна:

на сайті Головного управління ДПС у Чернівецькій області в розділі >Головна>Бюджетні рахунки: https://cv.tax.gov.ua/byudjetni-rahunki/.

У податковій службі наголошують, що лише офіційні робочі місця гарантують громадам Буковини стабільні надходження податку на доходи фізичних осіб, який є основним бюджетоутворюючим податком на місцях. Наразі надходження з ПДФО складають 66,2 відсотки від загальних надходжень до місцевих скарбниць Буковини.