Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Повідомлення про прийняття працівника на роботу можна подати невиходячи з офісу

опубліковано 20 вересня 2021 о 13:38

Фахівці Головного управління ДПС у Чернівецькій області нагадують власникам підприємств, установ, організацій та фізичним особами підприємцям, що в разі  прийняття працівника на роботу, вони зобов’язані  подавати повідомлення до територіальних органів ДПС за місцем обліку їх як платника єдиного внеску. Повідомлення затверджене постановою КМ України  від 17.06.2015 № 413 та подати  його  можна за допомогою сервісу ДПС «Електронний кабінет».

Доступ до приватної частини Електронного кабінету надається після проходження користувачем електронної ідентифікації онлайн з використанням кваліфікованого електронного підпису, отриманого у будь-якого Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг.

Режим «Введення звітності» приватної частини Електронного кабінету забезпечує можливість створення платниками податкової, фінансової, статистичної звітності, звітності з єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, в тому числі Повідомлення, підписання і подання такої звітності до контролюючих органів.  Із запропонованого переліку форм слід обрати форму «J(F)3001001» Повідомлення про прийняття працівника на роботу» та  зазначити відповідний територіальний орган ДПС (регіон, район) в полі «Код ДПІ».                          

Нагадаємо, працівник не може бути допущений до роботи без укладення трудового договору, оформленого наказом та подання повідомлення про прийняття його на роботу.