Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Буковинські підприємства заплатили 144,5 млн грн податку на прибуток

опубліковано 15 вересня 2021 о 11:48

За інформацією Головного управління ДПС у Чернівецькій області індикативні показники за вісім місяців цього року виконано на 120,1 відсоток. Додатково надійшло 24,2 млн грн податку на прибуток .

Щодо декларування податку на прибуток за перше півріччя 2021 року, то податківці стверджують, що кампанія пройшла успішно. Загалом платники податку на прибуток, а це підприємства області на загальній системі оподаткування, задекларували 7834,0 млн грн отриманих доходів. А сума задекларованого податку на прибуток складає 64,6 млн грн, що на 11,9 млн грн більше як за перше півріччя 2020 року.

Разом з тим, збитки на 647,5 млн грн задекларували 18 підприємств краю. Торік за цей період було задекларовано збитків на суму 763,0 млн грн

Незважаючи на зменшення «збитковості» податківці проводять аналіз усіх причин збитковості, оскільки результати податкових перевірок підтверджують, що у більшості випадків суб’єкти господарювання декларують збитки штучно, задля мінімізації податкових надходжень. Загалом у 2021 році під час перевірок аудитори зменшили неправомірно відображене від’ємне значення об’єкта оподаткування податком на прибуток на 12,3 млн грн. Саме тому податківці рекомендують таким «збитковим» підприємствам ще раз самостійно перевірити показники своїх декларацій та за необхідності їх привести у відповідність до норм ПКУ.