Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці презентували студентам податкову амністію та електронні сервіси

опубліковано 10 вересня 2021 о 13:59

Сьогодні заступниця начальника Головного управління ДПС у Чернівецькій області Наталія Чернівчан зустрілася зі студентами КНТЕУ Чернівецького торговельно - економічного інституту. Захід проведено за участі Лучик Світлани - завідувачки кафедри обліку та оподаткування, доцентів цієї кафедри Багрія Конона, Мустеци Ірини, Рилєєва Сергія та Томнюк Тетяни – доцента кафедри фінансів та банківської справи.

У вітальному слові Наталія Чернівчан звернула увагу, що приємно подовжити практику зустрічей з майбутніми платниками, оскільки карантинні обмеження дещо зменшили таке спілкування. Такі заходи - це можливість для студентів отримати кваліфіковані відповіді на актуальні запитання, всебічно дізнатися про діяльність податкових органів. Також посадовиця закликала студентів бути ініціативними та слідкувати за податковими новаціями, оскільки податкова служба може в майбутньому бути тісно пов’язана з їх  обраною професією.

Модераторами заходу були фахівці сектору інформаційної взаємодії: Коцимюк Марія, Ткачук Галина та Скриндіца Світлана.

Основний акцент заходу - презентувати студентам інформацію про одноразове спеціальне декларування, порядок та правила подання декларацій, ставки оподаткування.

Також під час зустрічі розглянули питання про право на отримання податкової знижки – як скласти декларацію, приклад розрахунків та які додаються документи стосовно витрат понесених на навчання у вищих навчальних закладах. Виступаюча відзначала, що податковий кредит на навчання - один з найпопулярніших видів податкового кредиту. Тому, якщо батьки здійснювали оплату за навчання дитини-студента у 2020 році, яка не отримувала доходів у вигляді заробітної плати, батько або мати можуть подати декларацію про доходи з 2020 рік і скористатися правом на податковий кредит з метою повернення частини сплаченого податку з доходів фізичних осіб до 31 грудня 2021 року.

Варто наголосити, що найбільше студентів зацікавила презентація електронних сервісів, що розміщені на сайті Державної податкової служби. Присутні особливо ретельно розпитували про «новації», такі як Податкова карта України та Онлайн навчання.

Завершилася зустріч наданням відповідей на запитання студентів, викладачів та запрошенням продовжити таке цікаве спілкування під час Дня відкритих дверей, яке Головне управління ДПС у Чернівецькій області проведе 22 – 24 вересня цього року.

Для отримання корисної інформації студентам запропоновано підписатись на офіційну  сторінку ДПС України у Facebook.