Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Нульове декларування: «Гарячі» запитання та найсвіжіші відповіді на них розміщені на сайті податкової у тематичному банері

опубліковано 01 вересня 2021 о 09:47

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області нагадують, що з 1 вересня 2021 року громадяни України мають можливість подавати одноразову добровільну декларацію із зазначенням активів, що їм належать, і з яких не були сплачені податки і збори.

У добровільній декларації не потрібно вказувати інформацію про джерела походження задекларованих активів.

Щодо задекларованих активів, з яких громадянин сплатить збір, держава гарантуватиме йому звільнення від відповідальності за порушення податкового, валютного законодавства.

За словами податківців саме тема подання одноразової добровільної декларації була серед новацій, які потребують додаткового роз’яснення і з цією метою зорганізовано ряд публічних заходів, серед яких відповіді на запитання платників під час проведення «гарячих ліній».

У серпні цього року територіальними ДПІ проведено 15  гарячих ліній. Під час проведення цих заходів відповіді на свої запитання отримали 129 буковинців.

Щоб ефективно отримувати інформацію про правила податкової амністії податківці запрошують громадян активно брати участь у всіх заходах серед яких зустрічі з платниками, «гарячі лінії», інтернет конференції, Дні відкритого спілкування, онлайн проект «Запитай у податківця».

Всю необхідну інформацію можна знайти на офіційному порталі Головне управління ДПС у Чернівецькій https://cv.tax.gov.ua/

Також податківці звертають увагу що інформація  щодо одноразового спеціального декларування оприлюднена в тематичному банері «Одноразове добровільне декларування» розмішений за посиланням: https://tax.gov.ua/baneryi/odnorazove-dobrovilne-deklaruvannya презентацію щодо одноразового декларування можна переглянути за посиланням: https://tax.gov.ua/baneryi/odnorazove-dobrovilne-deklaruvannya/rozyasnennya-dlya-platnikiv/prezentatsii/