Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Путильська ДПІ: податкова амністія дозволяє легалізувати активи громадян і чесно сплатити податок

опубліковано 27 серпня 2021 о 09:59

Начальник Путильської ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області Дмитро Холіван провіз семінар - зустріч для представників бізнесу. Однією із тем, яку активно обговорили під час заходу - це особливості добровільного декларування активів.

Посадовець докладно роз’яснив присутнім, що одноразове (спеціальне) добровільне декларування – це добровільне декларування фізичною особою належних їй активів, розміщених на території України та/або за її межами, якщо такі активи фізичної особи були одержані (набуті) нею за рахунок доходів, що підлягали в момент їх нарахування (отримання) оподаткуванню в Україні та з яких не були сплачені або сплачені не в повному обсязі податки і збори до 1 січня 2021 року.

Також, поінформував учасників хто має право скористатись одноразовим добровільним декларуванням, які активи підлягають декларуванню, ставки податку при добровільному декларуванню та терміни подачі декларації.

За словами Дмитра Івановича потенційні декларанти самостійно приймають рішення про подання спеціальної електронної декларації. Інформував, що у вказаній декларації не потрібно вказувати інформацію про джерела походження задекларованих активів. Серед активів зазначаються: валютні цінності (крім коштів у готівковій формі),  цінні папери, рухоме та нерухоме майно, в т.ч. об'єкти незавершеного будівництва,  частки у майні юридичних осіб, які знаходяться в Україні чи за кордоном. При цьому, у випадку декларування таких активів, декларант звільняється від кримінальної, адміністративної та фінансової відповідальності.

Теж вели розмову про легалізацію одержаних доходів, застосування РРО та сплату ПДВ сільськогосподарськими товаровиробниками.