Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

ДПС Буковини: За наслідками податкового аудиту бюджет додатково отримав майже 26,0 млн грн податків та штрафів

опубліковано 25 серпня 2021 о 10:46

Про це інформує заступниця начальника Головного управління ДПС у Чернівецькій області Наталія Чернівчан.

За її словами впродовж січня – липня 2021 року дотримуючись вимог «карантинних законів» податкові аудитори провели 372 перевірки (20 планових, 139 позапланових та 213 фактичних перевірок).

За підсумками перевірок донараховано 13,7 млн грн узгоджених податкових зобов’язань.

Також у ході перевірок зменшено від’ємне значення об’єкту оподаткування з податку на прибуток на 12,3 млн грн та 0,3 млн. грн. залишків від'ємного значення ПДВ, які включаються до податкового кредиту, що позитивно вплине на сплату поточних платежів при декларуванні податкових зобов’язань платниками податків в наступних звітних періодах.

 Із донарахованих сум за актами перевірок 2019 року та минулих років забезпечено стягнень (у січні- липні 2021 року) до бюджетів усіх рівнів майже 26,0 млн грн, що перевищує аналогічний показник 2020 року на 16,0 млн грн.

«Всього було охоплено документальними перевірками 0,6% від кількості зареєстрованих платників, а результати підтверджують, що  ризики визначені правильно і перевірці підлягали лише ті,  які свідомо не сплачували або сплачували не в повному обсязі платежі до бюджету, використовуючи схеми мінімізації або ухилення від оподаткування наголошує Наталія Василівна.

Також посадовиця відзначає, що інформація про визначені ризики є відкритою і бізнес може їх бачити. Загалом визначено 139 критеріїв ризиковості, з яких 94 – автоматизовано.