Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Діалог громади і податківців: легалізація зарплати та податкова амністія

опубліковано 13 серпня 2021 о 15:28

Днями начальник Новоселицького відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління податкового адміністрування фізичних осіб Іван Панчук провів робочі зустрічі із головами Чагорської та Новоселицької об’єднаної територіальної громади, депутатами  та старостами сіл, що входять їх складу. 

У ході зустрічей акцентовано увагу присутніх на питаннях легалізації заробітної плати, виплати заробітної плати не нижче законодавчо встановленого рівня, відповідальності суб'єктів господарської діяльності за порушення вимог чинного законодавства щодо не виплати заробітної плати, використання праці найманих робітників без належного документального оформлення нелегальної праці тощо. Нагадав про необхідність інформування податкової служби про прийняття працівника на роботу з дотриманням вимог чинного законодавства, тобто до початку роботи новоприйнятого працівника.

Крім того, податківець звернув увагу на поясненні правил податкової амністії та впровадженні у практику нових форм комунікацій суб’єктів господарювання з контролюючими органами, зокрема, щодо запровадження електронного документообігу та повноцінного використання сервісів ДПС.

«Зустрічі з активом громад відкриває нові аспекти практичної реалізації податкового законодавства, пошуку та реалізації резервів наповнення бюджету. Представники ОТГ – це партнери податкової служби, які бачать проблеми зсередини і прагнуть вирішити їх спільно і професійно», - наголосив Іван Панчук.