Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Землевласники та землекористувачі Буковини сплатили до бюджетів громад понад 227,6 млн грн плати за землю

опубліковано 19 серпня 2021 о 09:20

Протягом січня-липня цього року до місцевих бюджетів Буковини надійшло понад 227,6 млн грн плати за землю. Дана сума на 40,1 млн грн перевищує минулорічні показники – інформують у Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області.

У відомстві відзначають, з початку року юридичні особи спрямували до місцевих бюджетів майже 165,6 млн гривень, а фізичні особи – понад 62 млн грн плати за землю.

Та нагадують, платниками земельного податку є власники земельних ділянок, земельних часток, паїв та землекористувачі.

Юридичні особи самостійно обчислюють суму земельного податку та до 20 лютого подають податкову декларацію на поточний рік до відповідного контролюючого органу. Податкове зобов’язання визначене в такій декларації сплачується рівними частинами за місцезнаходженням земельної ділянки щомісяця протягом 30 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного місяця.

Нарахування фізичним особам сум земельного податку та орендної плати проводиться контролюючими органами за місцем знаходження земельної ділянки. Податкові органи  надсилають (вручають) платнику за місцем його реєстрації до 1 липня поточного року податкове повідомлення-рішення, в якому визначено суму земельного податку (орендної плати), яка підлягає сплаті до бюджету.  Фізичні особи мають сплатити земельний податок впродовж 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення.  Останній термін сплати земельного податку громадянами – 30 серпня 2021 року.