Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Новоселицька ДПІ: співпраця з медіа запорука поінформованості громадян про податкову амністію

опубліковано 18 серпня 2021 о 11:48

Вчора, за ініціативи начальника Новоселицької ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області Анжели Паскар, відбулася зустріч з головною редакторкою газети «Слово правди» Ганною Вакарчук.

Метою даної зустрічі стало обговорення методів ефективного інформування громадян про новації податкового законодавства та роль ЗМІ в цьому процесі.

Також, посадовиця роз’яснила основні правила кампанії одноразового (спеціального) добровільного декларування. Зокрема, розповіла що з 1 вересня 2021 року до 1 вересня 2022 року громадяни мають можливість задекларувати активи, отримані за рахунок доходів, податки з яких не були сплачені або сплачені не в повному обсязі до 1 січня 2021 року. Також поінформувала про об’єкти, які підлягають декларуванню, та які громадяни мають  право скористатись податковою амністією, розповіла за якими ставками оподатковуються активи і в які терміни необхідно сплатити нарахований податок, а також про можливість громадян відтермінування сплати збору.

Ще Анжела Василівна зазначила, що подання декларації з одноразового (спеціального) добровільного декларування є добровільним і це є можливість кожного з громадян цивілізовано легалізувати свої активи, які були приховані від оподаткування та відповідно сплатити до бюджету податок.